UNIKEM - sigurnost na svakom koraku

Poduzeće UNIKEM uspješno posluje od 1994. godine. Iako je povijest tvrtke relativno kratka, profilirali smo se u kvalitetnog i pouzdanog partnera na području veletrgovine građevinskim materijalima specijaliziranim za izvođenje podopolagačkih radova.

Od samog početka tvrtka na hrvatskom tržištu samostalno zastupa renomiranu njemačku grupaciju Uzin Utz AG. Pod zajedničkim imenom UZIN zastupljene su renomirane svjetske robne marke Uzin, Pallmann, Wolff, codex, RZ i switchTec.

Od siječnja 2013. godine grupacija Uzin Utz AG postala je 100% vlasnik Unikema, čime je potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja, te postavljene osnove za zajednički nastup na hrvatskom tržištu sa ciljem pružanja dodatnih pogodnosti našim kupcima i partnerima.

Danas je Uzin Utz AG jedan od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih ljepila, cementnih estriha, masa za izravnavanje, te ostalih pratećih proizvoda za završne (pretežno podopolagačke) radove u graditeljstvu. Pažljivo biranim akvizicijama, neprekidnim razvojem, unaprjeđivanjem i nadopunom proizvodnog asortimana, Uzin  predstavlja garanciju visoke kvalitete i pouzdanosti u primjeni vlastitih proizvoda. Osim Uzin veznih materijala za polaganje podnih obloga, u našem asortimanu nalaze se i visokokvalitetni i moderni Pallmann sistemi za završnu obradu drvenih podnih obloga, te Wolff alati i strojevi za podopolagače.

Pallmann je tvrtka sa više od 100 godina iskustva u razvoju, proizvodnji i primjeni lakova i ulja za parket, kao i sredstava za zaštitu i održavanje drvenih podova, dok Wolff već 50 godina nudi podopolagačima visokokvalitetne strojeve i alate za uklanjanje starih podova, pripremu podloge i polaganje svih vrsta podnih obloga.

Osim gore nevedenih robnih marki, nudimo i Unipox završne industrijske podne sustave, proizvedene na bazi epoksidnih smola i poliuretana, sa i bez organskih otapala, koji omogućavaju kvalitetnu i trajnu zaštitu betonskih i drugih podloga u industrijskim prostorima, radionicama, trgovinama, skladištima i drugim prostorima, gdje se zahtjeva otpornost završne podne površine na mehanička, kemijska i druga opterećenja.

Preko razgranate i dobro organizirane mreže naših kupaca, artikli iz naših prodajnih programa prisutni su u svim dijelovima Republike Hrvatske. Preko poduzeća Unihem iz Ljubljane, te sestrinskih tvrtki, uspješno djelujemo i na području susjedne Bosne i Hercegovine, te Srbije.

Osim veletrgovine svojim kupcima pružamo i savjetodavne usluge u primjeni proizvoda i sistema koje nudimo. Naša tehnička služba i visoko-stručno osoblje sa višegodišnjim iskustvom u primjeni, stoji Vam na raspolaganju u rješavanju svih eventualnih problema i nedoumica vezanih uz primjenu programa koje nudimo.

U nadi da ćete nas prepoznati kao pouzdanog partnera, radujemo se budućoj suradnji.